Zakaj je otroški voziček nujen nakup?

joolz-vozickiOtroški voziček je eden najpomembnejših nakupov v času pričakovanja novega družinskega člana. Otroški voziček je prvo prevozno sredstvo za vašega malčka, ki mora biti varno, udobno in enostavno za uporabo. Pri dojenčku v rokah boste težko brali navodila za sestavljanje in razstavljanje otroškega vozička, zato se še pred prihodom pripravite na to in povadite zlaganje in manevriranje z otroškim vozičkom.

Otroški voziček je lahko mestni lepotec, vsestranski terenec ali pa nekaj vmes. Kaj boste izbrali vi, je odvisno od vašega življenjskega stila in potreb, ki jih imate. Danes ponudba vozičkov ni težava, prej je težava preveč ponudbe in zato težja odločitev. Na trgu je številna množica vozičkov vseh vrst in oblik ter cenovnih rangov. Tako se za vsak žep najde nekaj primernega.

Pri izbiri vozička je pomembno, da se odločite, kaj želite, da voziček ima – ali je to celoten set (ogrodje z zimsko košaro, športnim sedežem, lupinico in dodatno opremo) ali le športni voziček. Po tem, ko otrok enkrat shodi, postanejo zelo uporabni tudi tako imenovani vozički marele. To so manjši vozički, ki se jih zloži na zelo majhno in so namenjeni počitku utrujenih malih nogic, ko se naveličajo hoditi. Zaradi svoje majhnosti so primerni za na pot – v avtu, letalu, na javnih prevoznih sredstvih ipd.

Ali bo vaš otroški voziček majhen in praktičen  ali velik in udoben, je vaša izbira. Velikokrat se zgodi, da starši kupijo oboje, ker je tako enostavneje, sploh če uporabljajo 2 avtomobila in ni potrebno vozička ves čas prestavljati.

Otroški voziček lahko kombinirate z lupinico tudi, če niste lupinice in vozička kupili v kompletu. To je prej sicer dobro preveriti, saj je na voljo precejšnje število adapterjev, ki omogočajo pripenjanje lupinice na različna ogrodja vozičkov. Najlažje bo, da pobrskate po spletu in ugotovite katere kombinacije so možne, da vam bo potem lažje, saj spečega otroka ne boste rabili premikati iz lupinice v voziček, ampak le priklopiti lupinico na ogrodje vozička.

Leave a Reply

Your email address will not be published.