Darilo iz kozarca

piškoti iz kozarca OkusnoPiškote iz kozarca oziroma bolje rečeno – zmes za pripravo piškotov, ki se nahaja v kozarcu lahko naredite seveda tudi sami. Za pripravo piškotov iz kozarca potrebujete steklen kozarec za vlaganje. Velikost, ki jo bost eizbrali, je odvisna od tega kako velik kozarec želite podariti in koliko piškotov se bo dalo speči iz pripravljene mešanice. Svetujemo vam, da izberete kozarec, ki bo imel vsaj 500 ml prostornine. Nato morate poiskati recept za peko piškotov, ki bo poleg suhih sestavin zahteval najmanj drugih, mokrih dodatkov. V spletni trgovini Okusno, ki se nahaja na naslovu www.okusno.si, lahko izbirate med 7 recepti za pripravo piškotov iz kozarca. Preberite tudi članek zakaj so piškoti iz kozarca res izvirno darilo.

Piškotki oz. cookiji so med najbolj primernimi, saj za njihovo pripravo potrebujete poleg suhih sestavin le maslo in jajca. Sestavine iz recepta je potrebno seveda stehtati in jih po plasteh nadevati v kozarec. Pri tem je potrebno paziti, da so najbolj sipke sestavinbe na dnu kozarca (moka) in najbolj grobe (recimo celi orehi ali kapljice čokolade) na vrhu kozarca.

Kozarec mora biti nujno napolnjen čisto da vrha, saj se vam lahko drugače sestavine pri transportu premešajo med seboj in popolnoma uničijo izgled kozarca. Darilo iz kozarca je namreč posebno prav zaradi tega, ker so sestavine za peko piškotov zložene po plasteh. Če boste piškote iz kozarca poklonili za darilo, vam priporočamo, da okrasite še pokrovčke. Lahko jih oblepite s skrbno izbranim barvnim papiprjem, ali pa npr. na pokrovček nalepite z navodili za pripravo piškotov iz kozarca. Nekateri okoli kozarca povežejo tudi mašnico.

Priprava piškotov iz kozarca je sila enostavna. Sestavine stresemo v skledo. Dodamo jim maslo in jajca (upoštevamo navodila za prpravo, ki jih dobimo). Vse skupaj dobro premešamo in oblikujemo kroglice velikost oreha, ki jih nato polagamo na pekač. Piškote pečemo okoli 13-15 mint pri 180 stopninjah. Ko so pečen, jih položimo na rešetko, da se ohladijo.

Obiščite spletno trgovino Okusno (www.okusno.si) in kupite piškote iz kozarca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.