Dolžinsko spajanje omogočajo prav posebni stroji

V današnjem času si skorajda ne moremo predstavljati življenja brez nekaterih strojev, ki omogočajo izjemno hitro delovanje in tudi izjemno kvaliteten končni produkt. Tudi na področju obdelovanja lesa potrebujemo prav posebne stroje, ki so zmožni les obdelati na najrazličnejše načine ter mu tako dati lepo končno obliko. Stroji za izdelavo dolžinskega spoja pa so na sploh mojstrovina na področju lesnoobdelovalne industrije in tudi na sploh. Dolžinsko spajanje je namreč proces, ki zahteva le najboljše stroje in mojstre, ki bodo z njimi znali kar se da dobro in tudi uspešno upravljati.

 Linije za dolžinsko spajanje kratkih elementov

Tovrstne linije se v praksi uporabljajo predvsem pri proizvodnji pohištvenih ploščic in pa seveda tudi pri ploščah za izdelavo kuhinjskih miz ter pri proizvodnji okenskih lepljencev. Vstopni model linij za dolžinsko spajanje tako omogoča izdelavo horizontalnega ali vertikalnega spoja v najvišji kvaliteti. Močan srednji razred linij pa je primeren za izdelavo horizontalnega ali vertikalnega spoja. Fleksibilna linija za horizontalni ali vertikalni spoj, ki omogoča izredno visoke hitrosti spajanja in to je primerno za vse, ki potrebujejo predvsem visoke kapacitete spajanja. V nadaljevanju je potrebno omeniti še liniji za dolžinsko spajanje največjih kapacitet. Slednji pa omogočata izdelavo horizontalnega spoja. Primerne so za proizvajalce masivnih plošč. Ti namreč potrebujejo visoke kapacitete spajanja.

Linije za dolžinsko spajanje konstrukcijskega lesa

Za te linije pa je značilno, da so kompaktno pretočne linije, ki omogočajo doseganje visokih standardov pri spajanju konstrukcijskega lesa. Obstaja tudi tako imenovana paketna linija za dolžinsko spajanje elementov do dolžine dveh oziroma štirih metrov.

Ogled dolžinskega spajanja tudi na spletu

Če vas to področje izjemno zanima, si lahko še več informacij v povezavi s tem poiščete kar na spletu. Tu boste lahko našli še bolj podrobne opise ter še veliko več informacij v povezavi s tovrstnim obdelovanjem, ki si ga lahko ogledate tudi na priloženem slikovnem materialu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *