Kako izbrati pravo vrtno kosilnico?

vrtna kosilnicaIzbira vrtne kosilnice je zahtevna naloga, ki pa močno odloča o tem, kako bomo zadovoljni s svojo opremo in seveda tudi z izgledom zelenice na dolgi rok. Jasno je torej, da se bo treba izbiri pravega izdelka pozorno posvetiti, tudi zato, ker je opcij zelo veliko, niso pa vse primerne za vsak primer. Vse je odvisno od okoliščin, ki narekujejo uporabo različnih vrst kosilnic. Če vas zanima vrtna kosilnica, obiščite spletno stran www.kmetijskaoprema.si.

Površina zelenice

Največji vpliv na to, katero kosilnico izbrati, ima površina zelenice, ki jo nameravamo obdelovati. Če gre za manjšo površino, se je lahko lotimo kar ročno oziroma z motorno koso, medtem ko za večje površine to ne pride v poštev, prav tako kosilnice na nitko in druge sorodne opcije niso primerne za uporabnike, ki cenijo lagodno košnjo brez napora. Za večino domačih zelenic so primerne samohodne vrtne kosilnice, ki na kolesih brez težav potujejo po trati. Takšne kosilnice so lahko bencinske ali električne, večinoma pa predstavljajo za običajne uporabnike idealno razmerje med ceno in funkcionalnostjo. Za večje površine oziroma zahtevnejše uporabnike pa so prava izbira naprednejše vrtne kosilnice, na primer sedežne kosilnice, vrtni traktorji ali kar robotske kosilnice.

Zahtevnost terena

Drugi zelo pomemben dejavnik pri izbiri vrtne kosilnice pa je zahtevnost terena. Pri tem upoštevamo različne lastnosti, predvsem naklon in ovire na površini zelenice. Če gre za zahtevnejši teren, je pametno imeti pri roki kakšno kosilnico, ki jo lahko zelo natančno ročno upravljamo. To so motorne kose in kosilnice na nitko, ki omogočajo enostavno košnjo okoli dreves, ob urejenih površinah in stanovanjskih elementih ter v bližini drugih ovir, ki onemogočajo uporabo večjih kosilnic. Prav tako predstavljajo zahtevnejši teren manjši kotički in nepravilne oblike zelenice. Vse to je treba upoštevati, če želimo izbrati kosilnico, ki bo kar najbolje ugodila svojemu namenu.

Na končno izbiro seveda vpliva tudi cena, pa še kakšna druga lastnost izdelka. Pomembno pa je, da se osredotočimo na lastnosti, ki bodo dejansko vplivale na zadovoljstvo pri uporabi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.