Z maskami proti gubicam

Ne, ni čas za pustne maske, s katerimi si boste prekrili obraz. Čas je za zdravilne maske za obraz, ki bodo z vašega obraza odgnale nepovabljene goste – gubice. September je tu, zato je potrebno kožo še dodatno razvajati in ji povrniti energijo, sijaj ter prožnost, ki jih je izgubila med poletjem. Za začetek si lahko pomagate s hranilnimi maskami iz kakovostnih sestavin, ki jih najdete v domači kuhinji. Preverite katera krema proti gubam zares deluje.

Med
Domače maske, ki vsebujejo med, bodo vaš obraz pomladile in mu ponudile vso potrebno vlago, ki jo koža potrebuje. Najbolj enostavno masko iz medu pripravite tako, da krpo namočite v toplo vodo, jo odcedite in položite na obraz, da vam odpre pore. Med razmažite po obrazu in ga pustite delovati 15 do 30 minut. Izperite s toplo vodo in kasneje s hladno, da pore zaprete nazaj. Masko uporabljajte enkrat tedensko.

Banana
Le kdo nima v kuhinji vsaj ene banane? No, imejte vsaj dve – eno pojejte za malico, z drugo pa si pripravite enostavno, a učinkovito masko za obraz. Kako? Obraz najprej umijte, potem pa zgnetite banano in jo nanesite na kožo. Masko pustite učinkovati približno 30 minut. Nato sperite, kožo osušite in ji pustite, da zadiha. Nato naj svoje delo opravi krema proti gubicam Lux-Factor, ki koži nudi dodatno nego in zaščito ter prepreči nastanek gub.

Ananas
Za masko potrebujete ananasov stržen, preostali ananas pa si lahko privoščite za malico. Stržen zmešajte v mešalniku, dodajte 2 žlici kamiličnega poparka in ovseno moko. Nastalo zmes nanesite na obraz in vrat, pazite na predel okoli oči. Pustite učinkovati 15 minut, nato pa jo odstranite z vato, namočeno v vodi. Kožo naj nato pred spanjem zaščiti še krema proti gubicam Lux-Factor, saj bo le tako vaša koža dobila vse vitamine in minerale, ki jih potrebuje za obnavljanje.

Jabolko, mleko in med
Skuhajte olupljeno jabolko, ki ste mu odstranili peške in ga pretlačite. Dodajte žlico mleka v prahu (če ga nimate, lahko dodate tudi skuto ali žlico mleka) in žličko medu. Dobro zmešajte in nanesite na obraz. Maska naj deluje 10 minut, nato obraz sperite s toplo vodo. Kožo očistite in osušite, nato pa bo nastopil čas, da krema proti gubicam Lux-Factor zaščiti in nahrani vašo kožo. Gube tako ne bodo imele druge izbire, kot da se poslovijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *