Ruščina – najbolj razširjen slovanski jezik

Jezik je sredstvo sporazumevanja in več jezikov znaš, več veljaš. Tako so nas učili v šoli in gre za preverjeno dejstvo. Jeziki se delijo na različne skupine in vsak je zase poseben in izjemen. Slovanski jeziki, med katere sodi tudi naš jezik slovenščina, so med seboj podobni, vendar je ravno tako potrebno temeljito učenje, da jih nekoč razumemo in govorimo tako, kot je potrebno. Ruščina pa je slovanski jezik, ki je najbolj razširjen in je našim ušesom všečen, saj nam nekatere besede tako znano zvenijo.

Ruščina je dobrodošla na vsaki šoli

Ruščina ni jezik, ki bi ga ponujala prav vsaka šola. V osnovni šoli se sicer lahko pojavi med izbirnimi predmeti, pa še to izjemno redko. Vzrok je verjetno v tem, da bi bilo potrebno zaposliti novega človeka, saj ne zna tega jezika kar vsak. Pa vendarle. V zadnjem času je opaziti, da je ruščina vedno bolj priljubljena in na nekaterih gimnazijah tudi obvezna. In dobro, da je tako. V prihodnosti bodo taki ljudje lahko lažje funkcionirali na trgu in tudi na svoji karierni poti.

Ruščina na jezikovnem tečaju

Če pač nismo imeli te sreče, da nam ruskega jezika niso ponudili v šoli, ne smemo imeti izgovora, da nimamo druge možnosti ali priložnosti. Na slovenskem trgu je veliko jezikovnih šol in že prav vsaka ponuja tudi učenje ruskega jezika. In moramo reči, da je v zadnjem času ruščina izjemno priljubljena. Velike skupine ljudi se odločajo za njeno učenje. Nekateri za zabavo, nekateri pa v njej visijo poslovno priložnost. Tudi leta nimajo meja. Na jezikovnih tečajih ruščine tako srečujemo tiste najmlajše in tudi ljudi, ki so že v pokoju. Kakorkoli že, vsak od njih ima svoj cilj.

Ruščina je torej vedno bolj priljubljena in samo upamo lahko, da jo bo kmalu ponujal tudi šolski sistem, in sicer na vseh stopnjah. Strokovnjaki namreč napovedujejo, da je to jezik prihodnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.