Potovalni vzglavniki

ortopedski vzglavnikPoskrbeti za to, da nam je udobno v domači postelji, pravzaprav ni nikakršna umetnost – je pa res, da je treba izbrati prave posteljne letve, pravo ležišče, posteljnino, odeje in blazine. Za pestro izbiro kakovostnih in ortopedskih vzglavnikov kliknite na http://www.dormeo.net/vzglavniki/. A žal je tako, da ne moremo vedno spati v svoji postelji, in prav to je tisti čas, ko telo najbolj trpi, spanec pa je najmanj kakovosten.

Kakšno blazino torej izbrati, kadar smo na poti?
Ne glede na to, ali greste na pot z avtomobilom, avtobusom, vlakom ali letalom, je jasno, da je spanje v sedečem položaju že samo po sebi precej neudobno, če ne moremo dobro nasloniti glave, pa je lahko pot še bolj naporna. Tudi pri nas so zato na voljo potovalni vzglavniki, ki so namenjeni opori vratu prav pri spanju sede.

Najbolj razširjeni so napihljivi potovalni vzglavniki, ki dejansko zavzamejo najmanj prostora med prtljago. Povsem običajne, torej manj kakovostne, lahko dobite za nekaj evrov, ali pa vam jih celo podarijo na kakšni turistični agenciji. Pri teh se rado pripeti, da se hitro predrejo in pričnejo spuščati zrak, prav tako pa so pogosto neprijetnega vonja (izdelani so iz plastike nizke kakovosti).

Bolj kakovostne napihljive blazine so popolnoma napihnjene večje, prav tako pa je treba napihniti več enot – s pregradami v notranjosti se namreč poskrbi za boljšo obliko.

Kaj pa potovalni vzglavniki iz spominske pene? Tudi ti so nekoliko večji, a v osnovi enake oblike, ki se »ovije« okoli vratu. Kar se tiče udobja, so zagotovo najboljši, seveda pa je njihova slabost v tem, da jih po uporabi ne moremo spraviti v majhno škatlico. Nič ne de – na daljši poti sta udobje in dober spanec vseeno pomembnejša.

Leave a Reply

Your email address will not be published.