Lekarna

lekarnaNihče pravzaprav ne gre preveč rad v lekarno, vendar je dejstvo, da je lekarna izmed najbolj pomembnih prodajaln, ki jih imamo. Vsi se namreč zavedamo, da je zdravje nekaj najdragocenejšega v življenju. Kot vsi vemo v lekarni farmacevti izdajajo oz. prodajajo zdravila na recept ter zdravila, ki niso na recept. Prav tako pa v lekarnah dobimo tudi številne medicinsko tehnične izdelke, kozmetične proizvode in sorodno. e še niste seznanjeni z zdravilom, ki vam ga je zdravnik predpisal, vam farmacevt na škatlico zapiše, v kakšnih količinah ga je treba jemati ter koliko časa. Prav tako vas opozori na možne stranske učinke. V lekarnah občasno izvajajo tudi razne brezplačne meritve kot na primer meritev krvnega tlaka ter telesne teže.

Vsaka lekarna ima tudi kartico zvestobe, na katero se vam pri vsakem nakupu naložijo točke zvestobe, ki vam pri naslednjih nakupih prinašajo dodatne ugodnosti. Lekarne ponujajo tudi občasne akcije na določene izdelke. V nujnih primerih se lahko obrnete na dežurne lekarne. Seznam dežurnih lekarn je na spletni strani Lekarniške zbornice Slovenije.

V Lekarniško zbornico Slovenije so namreč vključene vse javne in bolnišnične lekarne v Sloveniji. Na seznamu so navedeni natančni podatki o odprtju posameznih dežurnih lekarn. Po Sloveniji kot tudi drugje po svetu imajo številne lekarne tudi svoje spletne lekarne. Preko spletne lekarne lahko izvedete naročilo, ki ga prevzamete osebno v lekarni, ali pa vam ga pošljejo po pošti. Na straneh spletnih lekarn so tudi natančni opisi posameznih izdelkov. Prav tako si lahko ogledate mnenja uporabnikov o določenem izdelku. Mnenje pa prav tako lahko napišete tudi sami.

Preko spletnih trgovin se dandanes prodajajo številna prehranska dopolnila ter tudi zdravila brez recepta. Vendarle pa svetujem, da omenjene izdelke nakupujete preko slovenskih spletnih lekarn, ker so te za to dejavnost verificirane. Preko svetovnega spleta se namreč prodajajo številna ponarejena zdravila, ki vam lahko tudi zelo škodujejo. Na izdelku vam sicer lahko piše, da so v zdravilu prisotne določene sestavine, vendar vam tega na žalost nihče ne garantira.

Leave a Reply

Your email address will not be published.