Strojni ometi in gradnja hiše

Ko se pri gradnji hiše začnemo lotevati strojnih ometov, manjka le še nekaj korakov do vselitve. Strojni ometi so prvi, ki dajo notranjosti bolj estetski videz, saj z njimi prekrijemo opečne stene, vse električne, vodovodne, prezračevalne ter kanalizacijske napeljave. Več informacij glede strojnih ometov dobite na strani http://www.gp-grad.si/strojni-ometi.html.

Prednost strojnih ometov je tudi ta, da so vgrajeni zelo hitro, kar pomeni, da privarčujemo kar nekaj časa. Strojne omete delimo na apnene cementne, apneno mavčne in na toplotnoizolacijske.

Apneno cementni strojni ometi so trši v primerjavi z apneno mavčnimi strojnimi ometi. To se pozna tudi na samem videzu, saj so apneno cementni strojni ometi po strukturi bolj grobi. Prednost toploizolacijskih strojnih ometov pa je v tem, da je z uporabo le teh stavba bolje toplotno izolirana. Strojni ometi se nanašajo na steno s posebno pištolo za nanašanje ometa. Cena strojnega ometa se računa glede na m2.

Glede cene se vam seveda splača pridobiti več različnih ponudb. Vendarle pa je se je pametno pozanimati tudi o kakovosti ometov ter pridobiti kakšno mnenje od prijateljev, … ki so že zaključili z nanašanjem strojnega ometa v svojem domu.

Vabimo vas, da preberete tudi članek z naslovom Novogradnje po naročilu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *