Mobilne hiške Istra

istra-mobilne-hiskeKot vsako prejšnje leto smo se tudi to poletje z družino odpravili na počitnice v Istro. Ker smo želeli biti blizu morja, vendar nimamo lastne prikolice, sva se z možem odločila, da najameva mobilne hiške Istra. Turistična agencija mi je omogočila preprosto rezervacijo mobilne hiške za željeni termin. Namesto plačila je mož izkoristil kar turistične bone. Istra nam predstavlja najboljšo destinacijo zaradi neverjetnih plaž, čudovitih vasic in obmorskih mest. Polna skritih kotičkov, nas vsako leto na novo preseneča, ko odkrivamo vse te istrske dragulje. Restavracije in domačije ponujajo fantastično kulinarično doživetje.

Odločila sva se, da najameva hiško v kampu Valkanela. Poleg enkratne lokacije blizu plaže, so tamkajšnje mobilne hiške tudi zelo udobne in dobro urejene. Mobilne hiške so super izbira za prenočitev, če potujete z družino. Hiške so popolnoma opremljene, imajo dovolj velik dnevni prostor, z dvema ali več ležiščema ter kuhinjo. Imajo tudi lastno kopalnico in zunanjo teraso. V ceno prenočitve v hiški so bile vključene tudi brisače in posteljnina. Na srečo smo imeli tudi klimo, ki je omilila to noro vročino. Posamezen kompleks mobilnih hišic je imel tudi svoj lasten bazen, v katerem sta otroka močno uživala. Mož je čas rad preživljal z obračanjem rib na grilu na terasi hišice. V višku poletne sezone so bile skoraj vse mobilne hiške polne, tako da smo imeli kar nekaj prijetnih sosedov. Očitno se vse več ljudi odloča za najem le teh, zaradi njihove praktičnosti.

Vesela sem bila, da se mi ni bilo treba ukvarjati s postavitvijo prikolice in namesto tega brez skrbi uživala v vseh prednosti mobilne hiške. Ni mi bilo treba skrbeti niti glede vremena, saj sem imela trdno streho nad glavo. Za razliko od apartmaja ponujajo večji stik z naravo in boljšo sprostitev. Le kdo se ne bi hotel zbuditi in v parih korakih zagledati morje in ter čutiti prijeten vonj borovcev.

Preživljanje dopusta v mobilnih hišicah bi predlagala vsakomur. Zaradi pestre izbire lokacij hišk na Istrski obali, verjamem, da bi vsak našel eno, ki bi mu ustrezala. Kampi omogočajo tudi veliko izbiro v cenovnem rangu ter luksuznostjo hišk, tako da lahko izberete tako prav po vašem okusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *