Pomivalna korita

kuhinjsko-pomivalo-koritoKopalnica, stranišče in kuhinja so običajno tisti prostori v vsakem stanovanju in hiši, kjer se uporablja voda. Skupni imenovalec vseh teh treh naštetih prostorov je umivalnik za umivanje rok oziroma pomivalno korito. Ker voda običajno pri umivanju rok ali pomivanju posode šprica naokoli je pomembno, da izberemo pravo velikost pomivalnega korita, saj si vsekakor ne želimo, da bi po vsakem umivanju rok morali z viledo še čistiti vodo, ki se je nabrala na tleh. Poleg same velikosti pomivalnega korita pa je seveda pomembno tudi to kje v prostoru se korito nahaja in iz kakšnega materiala je narejeno.

Kuhinjsko pomivalno korito se uporabljajo vsak dan, zato je zasnova korita zelo pomembna. Poleg zasnove je izredno pomembna velikost korita, saj vanj velikokrat odlagamo posodo ali pa jo v koritu tudi umivamo. Štiri ali več člansko gospodinjstvo, ki veliko kuha, porabi tudi veliko posode. Ker smo s čiščenjem posode običajno malce leni, se nam posoda velikokrat nalaga v koritu kjer čaka, da jo bomo umili ali prestavili v pomivalni stroj. Zaradi tega je pomembno, da imamo dovolj veliko pomivalno korito. V kolikor nimamo pomivalnega stroja je zaželjeno, da kupimo takšno kuhinjsko korito, ki ima desno od korita še površino za odlaganje posode.

Če v kuhinji uporabljamo pomivalna korita, pa imamo v kopalnici in na stranišču nameščene umivalnike. Kopalniška umivalnike lahko razdelimo na samostoječe umivalnike in v kopalniške omarice vgrajene umivalnike, vendar je razlika med njima precej velika.

Pomivalna korita imajo običajno dvo ali tri letno garancijo. Nekateri kupci, kot že rečeno, preferirajo tista korita, ki imajo na desni strani še odlagalno površino kamor lahko odložimo pomito posodo. Največji delež v prodaji na trgu kuhinjskih korit zavzemajo inox korita, ki so cenovno najbolj ugodna. Precej dražja, a hkrati tudi veliko bolj kvalitetna in prestižna so granitna korita, ki jih je moč kupiti že za okoli 150 evrov. Običajno so na voljo v beli, črni, sivi ali bež barvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *