Zakaj je pomembna kisikova terapija?

Kisikova terapija vpliva pozitivno na pospešitev celjenja ran in pri samem okrevanju pacienta. Kisikova terapija je zelo primerna tudi za paciente, ki imajo poškodovano kožo zaradi opeklin saj jim terapija s kisikom pomaga pri hitrejši regeneraciji tkiv. Kisikova terapija zmanjšuje tudi potrebo po operacijah zaradi močnih opeklin. Ker je telo v hiperbarični komori izpostavljeno čistemu kisiku  pri večjem tlaku kot je normalni, se na ta način pospeši absorbcija kisika v krvnem obtoku kar pozitivno vpliva na hitrejše celjenje ran.

Ali ste vedeli, da okoli 90 % vse energije v našem telesu izvira iz kisika? Z dihanjem kisika zagotavljamo energijo telesnim celicam in vzdržujemo naše življenjske aktivnosti. Kisik je izredno pomemben za delovanje našega telesa. Naše telo kot že rečeno, potrebuje energijo. Pogoj za energijo pa je dovajanje kisika v telo. V kolikor želimo več energije, potrebujemo več kisika. Tudi imunski sistem je zelo povezan s kisikom kajti le v primeru zadostne količine kisika bodo lahko celice po oksidaciji uporabile zaužita hranila in jih nato distribuirala različnim organom in tkivom, kar bo zagotovilo normalno delovanje imunskega sistema.

Pomanjkanje kisika lahko privede do nastanka številnih bolezni. Kisik je nepogrešljiv element za naše človeško življenje. Brez zadostne količine kisika lahko pride v človeškem telesu do hipoksije, kar vodil do zmanjšane imunosti. Vse skupaj se lahko začne s preprostim prehladom, ki kasneje preraste v resne kronične in nevrološke bolezni, ki predstavljajo nevarnost za naše zdravje. Hiperbarična komora je medicinski pripomoček, ki pomaga pri zdravljenju številnih zdravstvenih stanj. Pacientu zagotovi višjo raven kisika v telesu, kar lahko pomaga pri hitrejšem celjenju ran. Hiperbarične komore omogočajo pacientu vdihavanje čistega kisika pod višjim pritiskom.

Hiperbarične komore se uporabljajo tudi za zdravljenje ljudi z zastrupitvijo z ogljikovim monoksidom ali dekompresijsko boleznijo. Hiperbarična komora pod tlakom je znana tudi kot hipobarična komora, ki se uporablja za zdravljenje stanj, kot so emfizem, kronični bronhitis, pljučni rak in številna druga stanja pri katerih imam pacient nižjo raven kisika v krvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *